+1-888-123-1234 info@blizzz.nl

Menu
Oplossingen Culicoïdes

  • BliZzz Muggenval
  • BliZzz Kleefval

De BliZzz Muggenval vangt ook grote hoeveelheden culicoïdes !
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Productinformatie zie: oplossingen muggen of ga direct naar het BESTELFORMULIER

Informatie over de werking van de muggenval en het beschermen van de omgeving, zoals stallen en andere dierenverblijven, kunt u lezen worden in het onderdeel oplossingen voor muggen. Een 100% oplossing voor als de paarden buiten verblijven is er niet echt, alhoewel het gebruik van verschillende insectenvangers zoals bijvoorbeeld de BliZzz Kleefval de reproductiecyclus wel degelijk onderbreekt en hierdoor op termijn de populatie in een bepaald gebied afneemt.

100307

Dit boek is een echte aanrader !! en te bestellen bij: www.nicolette.hebing.net 

Staart-en maneneczeem

De paarden

Staart- en manen eczeem, ook bekend onder de naam zomereczeem, vormt een groot probleem voor paarden. De jeuk aan de staart en manen is zo hevig dat het paard deze plekken kapot schuurt als het de kans krijgt. Een mogelijk nog groter probleem is het vinden van de juiste behandeling. Iedere paardeneigenaar met een zomereczeem-paard zal ongetwijfeld al veel verschillende dingen hebben geprobeerd, meestal zonder succes en soms met slechts een tijdelijke verbetering als resultaat. Het lijkt erop alsof het enige echt afdoende middel is het paard helemaal in te pakken – in een speciaal hiervoor gemaakte deken.

De mugjes

De hoofdoorzaak van zomereczeem wordt vooral gezien in een allergische reactie van paarden op het speeksel van bepaalde kleine mugjes, de culicoïdes. Dit mugje is vanaf het vroege voorjaar tot ongeveer oktober-november actief, afhankelijk van de weersomstandigheden. Je ziet de mugjes vooral met vochtig, wat drukkend, windstil weer, vooral tijdens de uren rond zonsopgang en zonsondergang en vooral in bosrijke, wat vochtige gebieden. Eczeemgevoelige paarden die gestoken worden krijgen jeuk, eerst vooral in de manen, staart en op de buiknaad. Paarden met ernstig eczeem kunnen ook op andere plaatsen van het lichaam jeuk krijgen, met name in het gezicht, de oren, en op andere gevoelige delen van de huid.

het middel

De paardenmensen worden overspoelt met producten: tegen de jeuk, producten die voorkomen dat het mugje het paard zal steken en producten die vallen in de categorie wondermiddelen. Hiermee raak je direct de kern van het probleem en dat maakt het tevens tegelijkertijd een haast onmogelijke taak om op te lossen !

Nicolette Hebing schrijft in haar boek “Zomereczeem opgelost met voeding” :

een aantal jaar geleden kreeg mijn paard Mistic zomereczeem en ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Die heb ik na jaren onderzoek en veel uitproberen gevonden en beschrijf deze in dit boek. Het is een doe-het-zelf boek en zoals de titel al zegt: opgelost met voeding. Geen dure middeltjes en smeersels maar voeding. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met vele (kleuren)foto’s, tekeningen en schema’s ter verduidelijking.
Het gaat voornamelijk over voeding en wat er mis kan gaan, maar ook stress, bemesting en ontworming komen aan de orde.
Dit boek bevat een basis-dieet wat de jeuk binnen enkele weken laat verdwijnen! Het is makkelijk toepasbaar onder alle omstandigheden.

Wist u dat wanneer u 1 Culicoide (of ander insect) doodt, u een belangrijke wijziging in de toekomstige populatie van dit insect realiseert… Dit insect legt geen eitjes meer, zorgt niet meer voor duizenden nakomelingen in het volgende seizoen.