+1-888-123-1234 info@blizzz.nl

Menu
Over BliZzz

Het verhaal achter BliZzz zal herkenbaar zijn voor velen onder u en begint met het vliegenprobleem wat onze paarden hadden.

100012

Je praat er over met anderen: dan blijkt dat sommigen in de winter al beginnen met knoflookpoeder of voedingssupplementen, ook zijn er spuitbussen en smeersels op de markt die wij in de loop van de jaren (vrijwel) allemaal geprobeerd hebben. Het probleem is dat het niet merkbaar werkt of alleen voor korte duur, hiernaast zijn er producten die stinken, plakken, en vaak vol zitten met chemicaliën. We begrepen niet dat niemand een oplossing had voor dit probleem.Waarom worden er producten aangeboden met bijwerkingen? Waarom denkt niemand aan oplossingen die voorkomen dat de vliegen/muggen bij het paard komen………? Op Internet zochten wij naar antwoorden op deze vragen, waarbij bleek dat er heel veel oplossingen worden aangeboden – maar wat werkt nu echt ?
100230
Het leek er zelfs opdat erin andere landen wel effectieve middelen waren tegen vliegen en muggen. We hebben ons toen verdiept in het gedrag van steekvliegen en muggen en zijn in contact gekomen met bedrijven en onderzoeksinstellingen in Afrika, Amerika, Canada, Engeland, Schotland en Zweden. Dan blijkt pas dat er echt veel onderzoek is gedaan in het bestrijden van een bepaalde vlieg of mug – je moet alleen wel weten wat voor probleem je wilt oplossen! Op basis van de ervaringen die hiermee zijn opgedaan en de omstandigheden in Nederland (klimaat, temperatuur, veiligheid voor paard en mens), hebben wij leveranciers benaderd. Hierna zijn er bestellingen gedaan in Amerika, Canada, China en Engeland. Eigenlijk zijn wij toen pas echt enthousiast geworden – vooral wanneer je iets in handen krijgt wat werkt en de effecten ziet wanneer je daarna een vergelijkbare keuze maakt (met name de kennis die dat geeft). We hadden bijvoorbeeld 3 dazenvallen van Horse-Pal gekocht, een ontwerp wat gebaseerd was op de Manitoba (1960) – en later op de Piramide val – waarmee veel dazen worden gevangen. Als je je dan realiseert dat deze val is gemaakt om vliegen levend en onbeschadigd te vangen en kijkt naar de techniek van de oorspronkelijke vallen – dan blijken er invloeden te zijn in de grootte, de vorm of de kleurschakering die niet te verklaren zijn, maar wel degelijk de vangsthoeveelheden beïnvloeden. We zijn toen de Amerikaanse Horse-Pal gaan testen en tot verrassende resultaten gekomen. De leverancier in China heeft een lamp die kooldioxide produceert in dezelfde hoeveelheid als een mens (de kooldioxide is wat muggen en Culicoides aantrekt) – op ons eigen terras vingen we met deze val 5000-10.000 muggen (en wat motjes). Door de resultaten en ons enthousiasme werd onze omgeving ook aangestoken. Mensen benaderden ons met hun problemen – waarvoor wij dan weer oplossingen probeerden te vinden. Hiermee werden dan testen uitgevoerd, vergelijkbare producenten gezocht, vragen gesteld, gevolgd door meer testen etc, etc. Wij zijn toen op een punt gekomen dat onze hobby overging in een meer zakelijke structuur. Mensen bestelden via ons producten en soms leverden we uit voorraad. In 2007 hebben wij de stap genomen om BliZzz te starten. Gebaseerd op onze ervaringen, willen we vliegen en muggen op natuurlijke wijze bestrijden. Mede omdat we door de klimaatsveranderingen een explosieve groei van het aantal vliegen en muggen verwachten, zijn wij ervan overtuigd dat wij ook voor U een verschil kunnen maken met onze producten. Of het dan met een simpele vliegenzak is of een op maat aangeleverde totaaloplossing. Ons uitgangspunt is dat wij proberen te voorkomen dat er nog 1 insect op het paard/ het terras/het zwembad/het evenement voor overlast zorgt!

100231